Gitaarles

NB! Het is tot onbepaalde tijd niet meer mogelijk om lessen bij mij te volgen als gevolg van Focale Dystonie aan mijn rechterhand; (wijs- en middelvinger).
Als je vragen hebt, kun je kunt mij altijd bereiken via het contactformulier.

Flamenco gitaar is niet de gemakkelijkste stijl om te leren. Ik probeer de lessen zo in te richten dat we toch zo snel en zoveel mogelijk samen muziek kunnen maken. Dat begint natuurlijk eerst heel eenvoudig maar met een paar simpele ritme-oefeningen krijg je al snel het Flamenco-gevoel in je vingers.

Gitaartechniek

Een goede rechterhand-techniek is heel belangrijk bij het spelen van Flamenco. Het kost wel even tijd voor je het echt onder de knie hebt maar je zult merken dat je met een paar aanwijzingen al snel een eenvoudig stuk kunt spelen.

Alles begint met een goede basis. In de lessen behandel ik de volgende technieken:

 • Pulgar, duimtechnieken
 • Arpegio,
 • Rasgueado
 • Picado
 • Alzapua
 • Abainico
 • Tremolo

Hoewel de rechterhand-techniek heel belangrijk is, besteed ik ook veel aandacht aan de linkerhand-techniek en de zithouding.

Flamenco stijlen

Je kunt bij mij aan de slag met de volgende palos/stijlen:

 • Farruca
 • Tientos/Tangos
 • Rumba
 • Taranta/Tarantos
 • Sevillana’s
 • Fandangos de Huelva
 • Caña, Soleares
 • Seguiriya
 • Alegria
 • Solea por Bulerias
 • Bulerias

Zowel beginnende als gevorderde gitaristen kunnen bij mij terecht. Ik geef les voor zowel sologitaar als voor zang- en dansbegeleiding.

Lessen zijn op afspraak te volgen bij mij thuis of via Skype. Ben er je niet zeker van of je goed genoeg bent (of ik…) of dat het klikt? Meld je dan aan voor een gratis proefles.

6 thoughts on “Gitaarles

 1. Sinds anderhalf jaar heb ik les genomen bij Adrian Voogd. De lessen bevallen mij prima! En heb in de tussentijd dat ik les heb tot op heden een hoop bijgeleerd.

  Ik kan oprecht mededelen dat de gitaarlessen zeer leerzaam en echt aan te raden zijn.
  Ook neemt hij de tijd om je alle informatie te geven die nodig is om de muziek te kunnen begrijpen, zowel praktisch als theoretisch.

  Kortom deze leraar weet waar hij over praat en deelt graag zijn passie voor de muziekstukken Flamenco.

 2. Ik heb een paar jaar les gehad nu van Adrian en deel graag mijn ervaring. Vooreerst is Adrian heel competent, en heeft een goede brede cultuur van flamenco (dus niet alleen de techniek). Hij brengt dat heel begeesterend over. Ik heb in andere landen ook andere leraren gehad, en in vergelijking is Adrian perfect in staat de lessen af te stemmen op je niveau, motivatie en interesse. De lessen zijn inhoudsvol, maar ook aangenaam en prettig. Adrian is een leuke en efficiënte leraar als je geïnteresseerd bent om flamenco gitaar onder de knie te krijgen.

 3. Ik ben nu een paar maanden bezig met gitaar les bij Adrian, en ik had niet verwacht zo snel resultaat te boeken met iets waar ik geen ervaring in heb. Adrian is ene hele fijne docent die luistert naar je vragen en je graag helpt te begrijpen wat je doet en waarom je het doet. Voor mij helpt het erg om persoonlijke begeleiding te krijgen met gitaarspelen en zo naar mijn eigen kunnen de lessen insteekt.
  Kortom is Adrian een hele fijne gitaar docent die geduldig met je om gaat en je helpt leren wat je graag wilt leren 🙂

 4. Hallo Adrian,

  Graag maak ik kennis met je. In de omgeving Haarlem ben ik op zoek naar een flamenco gitaardocent aan huis. Ik zie dat jij de lessen ook via Skype verzorgd. Dat is een mooi alternatief!

  De gitaarlessen zijn niet voor mij bedoeld, maar voor mijn partner. Hij is jaren terug gestopt en misschien vind hij het leuk om het weer op te pakken of een paar lessen te volgen. Indien mogelijk dacht ik eerst maar een les aan hem cadeau te geven voor zijn verjaardag. Is het voor jou mogelijk om, een keer, een les te verzorgen. Hij is jarig op 20 maart. Het zal mooi zijn als dit in de periode daarna kan.

  Ik hoop van je te horen. Alvast hartelijk dank voor je reactie.

  vriendelijke groet,
  Nienke

 5. Ik heb inmiddels een aantal maanden les van Adrian. De passie die hij voor flamenco heeft is volledig op mij overgeslagen. Met gezelligheid, humor en persoonlijke aandacht heb ik in korte tijd mijn gitaarspel naar een hoger niveau weten te tillen. Flamenco is natuurlijk niet makkelijk maar Adrian weet op de juiste momenten het niveau omhoog te halen en wanneer het nodig is, doen we een stapje terug. Ik ben erg tevreden met de voortgang die ik tot nu heb gemaakt en kijk uit naar het vervolg van onze samenwerking!

  Een aanrader voor iedereen die op een leuke en persoonlijke manier de mooiste en meest uitdagende stijl van gitaarspelen wil leren!

 6. Vriendelijk, kennis van zaken en met grote passie zowel als muzikant en leraar neemt Adrian de tijd om uit te zoeken wat ik graag wil spelen op de gitaar. Hij past daarbij het tempo aan op mijn vaardigheidsniveau. Ik was niet zeker of les via skype iets voor mij zou zijn maar het werkt prima dus ik zeg ja doen. Bedankt ook voor je geduld Adrian als het soms niet lukt.

  Hasta el domingo,

  Jeró

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *