Adrian

Ik ben op 3 juli 1970 geboren in Delft. Samen met mijn vader keek ik naar programma’s als Countdown en Toppop waarin bands als The Who, Queen, Led Zeppelin, Deep Purple, etc. in optraden en raakte ik als drie-jarige al gefascineerd door het instrument. Op mijn zesde had ik al een echte gitaar…

Toen ik ongeveer 15 jaar oud was kocht ik van een dominee een akoestische gitaar voor 25 gulden. Later speelde ik op een 7-snarige elektrische gitaar in een (studenten)rockband met de naam Intersaxion en ik was helemaal gek van Steve Vai en Joe Satriani.

Luister hieronder naar mijn versie van “Die to Live” van Steve vai, opgenomen in mijn studio “Red Camelot”.

Studio “Red Camelot”

“Gitaar spelen is van jongs af aan een van mijn grootste passies.”

Flamenco

Vlak voor de geboorte van onze eerste zoon (nu meer dan 23 jaar geleden) raakte mijn oog beschadigd en kon ik een week lang – noodgedwongen – niets anders doen dan muziek luisteren. Van een collega kreeg ik de cd ‘Calima’ van Gerardo Nunez. Diezelfde week kreeg ik van mijn buurman en later goede vriend Daniel Eedel Bloedt een Flamencogitaar en was de liefde voor Flamenco geboren! (Met mijn oog is ook het helemaal goed gekomen;-)

De eerste gitaarlessen volgde ik bij Alain Labrie en Johan Frauenfelder in Den Haag en Palmas/ritme lessen bij Janine Keijzer in Amsterdam. Na vijf jaar studeren ging ik de danslessen begeleiden bij Evelyn Huisman en werd ik haar vaste begeleider.

Later volgde ik lessen bij Peter Kalb in Spanje en Arturo Ramon in Den Haag, werkte ik samen met danseres Mirjam Bloem en starte Lizzy Verloop haar dansschool waar ik de lessen begeleid heb en regelmatig mee heb opgetreden. Ik werk samen met Wil Lambregts uit Amsterdam die danslessen geeft aan de Vrije Academie in Delft.

Ik heb diverse workshops gevolgd waaronder een Masterclass van Tomatito in Amsterdam, zangbegeleiding met Naike Ponce (zangeres), Juan Jose Suarez ‘Paquete’ (gitarist) en zijn broer Israel Suarez ‘El Piraña’, de cajonist van niemand minder dan Paco de Lucia.

Ik heb het geluk regelmatig met fantastische artiesten samen te werken waaronder: Erminia Fernandez Cordoba, Maria Marin, Mayella Andrews, Wil LambregtsArturo Ramon en Jeroen Breumelhof.